Genlæst: #3 Druk
Hvordan har alkohol formet litteraturen – fra kunstnermyter til selvdestruktion? I tredje afsnit af Genlæst tager vi dig med på dødsruter i København og Odense og ser på, hvordan samfundets syn på alkohol afspejles i litteraturen.
Af Gentofte Bibliotekerne
![Maj, Helen og Morten fra Genlæst](/sites/default/files/styles/paragraph_wide/public/2025-02/Afsnit-3-genlaest.png?h=181ebaf5&itok=MGG1QQrz)
![Genlæst logo](/sites/default/files/styles/paragraph_squared/public/2025-01/Genl%C3%A6st%20logo.jpg?h=1e66e246&itok=LTOzrmgf)
Måske har du lige holdt hvid januar - eller er en del af Sober Curious-bevægelsen. Det kan også være, du er megatræt af at høre om alkohols skadevirkninger. Uanset dit ståsted, så er det et faktum, at druk og alkohol har spillet en central rolle i litteraturen gennem tiden.
Vi tager fat i kunstnermyten - om inspirationen, der bliver større og større, jo højere promillen bliver.
Vi tager dig med på to “dødsruter” i henholdsvis 1930’ernes København og 2010’ernes Odense. Og vi diskuterer køn, familie og selvdestruktion - og reflekterer over, hvordan litteraturen afspejler samfundets (og vores eget) forhold til alkohol, som har ændret sig gennem tiden. Og måske netop nu står i en brydningstid.